به گزارش خبرنگار مهر، مسلم بیات معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد روز سه شنبه در مراسم تجلیل از واحدهای صنعتی استاندارد استان قزوین که در سالن دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد اظهارداشت: زندگی در عصر کنونی و قرن فراصنعتی بدون استانداردها غیر ممکن است و توجه به این موضوع مهم یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی اجتناب ناپذیر بوده و آنچه آنرا اثر بخش می کند استفاده بهینه یک جامعه از آن است.
وی بیان کرد: استانداردها هم اکنون جزو جدایی ناپذیر زندگی و جوامع بشری هستند بطوری که روشهای علمی را جایگزین شیوههای سنتی کرده است.
بیات تصریح کرد: یکی از مهم ترین سیاست هایی که سازمان ملی استاندارد آن را دنبال می کند هم افزایی با واحدهای تولیدی به منظور فراهم کردن شرایطی مناسب و ایده آل برای تولید محصولات با کیفیت و رونق صادرات است.
وی اظهارداشت: لزوم تغییر استراتژی تولید از نگاه اشتغال محور به استاندارد محور ضروری است و باید این رویکرد با جدیت دنبال شود.
معاون اریابی کیفیت سازمان ملی استاندارد استان قزوین یادآورشد:ما نباید دنبال این باشیم که درنظام بین الملل برای ما دیکته کنند چگونه فرآیند استانداردسازی را دنبال کنیم بلکه باید با استفاده و تجربه دانش فنی خود به دنبال ایجاد و خلق روش های جدید در این زمینه باشیم.
وی گفت: استاندارد در کنار حفظ ایمنی و سلامت مردم، به دنبال حمایت از تولید و تجارت هم هست و از آن با جدیت پشتیبانی می کند.
بیات اضافه کرد: بیش از ۱۰۰ هزار نیروی متخصص در حوزه استاندارد فعالیت می کنند و ۲۵۷۰ گروه کاری ویژه دست بدست هم داده اند تا بر اساس دانش خود یک استانداردی تدوین شود.
وی اضافه کرد: شعار امسال انقلاب چهارم صنعتی است و باید سیستم های فیزیکی سایبری در اولویت باشد تا تغییرات بنیادین و نظام مند محقق شود.
بیات گفت: نابرابریهای اقتصادی در عصر کنونی موجب شده کارکنان دانشی جایگزین نیروهای غیردانشی شوند و در آینده رباتها جایگزین انسانها شده و بیکاری بیشتر می شود و مواد جدید هوشمند، کم وزن و کم حجم جایگزین خواهد شد و باید خود را برای این دوران آماده کنیم.
وی افزود: سازمان جهانی استاندارد با یک ایده در سال ۴۵ شکل گرفت و این سوال را مطرح کرد چه کنیم تا بتوانیم وظایف خود را به بهترین شکل انجام دهیم و برای این که خود را تطبیق دهیم آیا استانداردها می توانند کنار ما باشند.
بیات گفت: اگر شرکتها، واحدهای صنعتی نتوانند خود را با شرایط استانداردهای جهانی و شرایط ایجاد شده وفق دهند نمی توانند در بازار رقابت باقی بمانند و در این راستا سازمانهای هوشمند و متعالی که سیستم پایش دارند قادرند به فعالیت ادامه دهند.
وی اظهارداشت: مدیران هوشمند همواره منعطف هستند و سازمان را قادر می کنند در توسعه پایدار پیش بینی لازم را انجام دهند لذا باید در عرصه تولید آینده نگری و حوادث را پیش بینی کرد و در این میان تعامل با ذینفعان هم در اولویت باشد.
معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد تصریح کرد: با صدور بخشنامه های یک شبه مشکلات تولید را بیشتر کرده ایم و لازم است در این عرصه یک بازنگری صورت گیرد.
وی اضافه کرد: تنها کشوری هستیم که ۹۰۰ استاندارد اجباری در آن وجود دارد ولی انتظار داریم اگر کالایی در ردیف استاندارد اجباری نبود هم تولید کننده و مصرف کننده به استاندارد آن توجه کند.
بیات اضافه کرد: اگر مثلا استاندارد آسفالت اجباری نباشد مگر نباید از سوی تولیدکننده رعایت شود و یا مگر ما همیشه در مزرعه هستیم که ببینیم میزان سموم شیمیایی استفاده شده چه میزان است در حالی که اگر این موضوع در کشور نهادینه شود نیازی به اجباری نیست.
وی گفت: متاسفانه تفکری در کشور هست که حتما یک سازمانی باید باشد تا جلوی تخلف مارا بگیرد در حالی که با فرهنگ سازی می توانیم زمینه رعایت استانداردها را در همه شئون زندگی مهیا کنیم.
بیات اظهارداشت: در ۱۶۲ کشور جهان محور کار تدوین استانداردهاست و اجرا با خود تولیدکننده است و نقش اصلی ما ارزیابی است لذا از دستگاهها انتظار می رود ضمن همکاری در اجرای قوانین استاندارد با ایجاد هماهنگی و تعادل بین سازمان به رسالت خود عمل کنند.
وی بیان کرد: شاید با اجباری کردن استانداردها به نوعی به شعور مردم توهین می کنیم اما باید بپذیریم هیچ تحولی در حوزه صنعت و تولید به پایداری نخواهد رسید مگر آنکه استاندارد محور باشد.
در این مراسم از دو واحد نمونه استانی و ۱۸ واحد نمونه منتخب و ۲۶ مدیر کنترل کیفی نمونه و واحدهای منتخب تجلیل شد.
نظر شما